måndag 16 november 2009

Första teckningarna!

Så trist att bara vara hemma och grått och trist ute så det enda som lättade upp denna gråmulna dag var Öppna Förskolan. Lite lek och stoj inte så mycket som krävs för att både barnen och jag ska bli lite gladare. November är verkligen en trist årstid, man känner lite depp i kroppen när man inte får se några som helst solstrålar...

Fick ialla fall veta att det kommer vaccin imorgon så att då skulle vi kunna vaccinera tjejerna! Får ringa imorgon och kolla lite med Helena Sternö som är våran BVC tant i Täby Centrum. Enligt en annan mamma på ÖF så verkar det inte som man kan boka tid för vaccinering utan det blir isåfall att sätta sig i väntrummet med alla andra tusen människor...usch man får verkligen klaostrofobi av alla dessa människor som är ihoptryckta på samma ställe i ett väntrum!
Detta syns inte alls på denna bild då hon precis har sovit middag och är gooo och glaaaa...men Olivia har varit otroligt skrikig och gnällig idag, det är väldigt jobbigt och man känner sig också väldigt maktlös när hon sätter igång. Undrar varför hon är så där, bara gnäller när hon inte får som hon vill. Har inte kännt mig som någon dröm mamma idag....usch har försökt att ignonera mina känslor när hon sätter igång men hon kan verkligen trigga en till max! Huuua, vill bara gå ut och låsa dörren och ta en lång prommenad, tänk så skönt det vore. Hon ska sitta i mammas knä eller bli buren på annars så är hon inte nöjd. Snälla, snälla hoppas att denna fas går över SNART! :-(

Så skönt när Chrille kom hem och tog över lite, fick stå och laga maten lite i lugnan ro och sedan efter maten så tog han ungarna in och badade dem. Man behöver få lite egentid ibland, behövs inte så mycket men just denna tid när han kommer hem på kvällen då vill man bara slänga ungarna på honom och sedan gå och bara få samla sig lite, hämta kraft!

Knäppte även kort på Olivias och Cornelias första konstverk som mamma sparar och sätter upp på väggen. Vilken skillnad på hårdhet...som jag sa förut Olivia sitter på pappret och drar stora bestämda streck medans Cornelia lägger sig med pappret framför sig och ritar försiktigt och länge! De är verkligen två olika tjejer och Cornelia ligger hela tiden lite före i utvecklningen.

Olivias tavla

Cornelias tavla

Jag målade av tjejernas fötter och händer...för engångs skull så var de lite stilla...inte lätt att få till det...

Ikväll blir det inte sent. Hoppas att de sover bättre i natt då de var väldigt oroligt även på natten från Olivias sida. Går nu och lägger mig och läser vidare i boken som är otroligt spännande just nu!
PS: (Jag tonade också håret idag...men det får ni se någon annan gång)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar