onsdag 13 januari 2010

Öppna Förskolan!

Skönt! Precis lagt ungarna i sängen och det blev tyst på mindre än en minut. Vi var nämligen till Öppnis idag vilket nog gjorde slut på tjejernas krafter. Var ju ett tag sedan nu som vi var där då de blev kräksjuka och annat precis innan jul. Idag gick vi mestadels dit för att tjejerna skulle få säga hej då till den yngsta barnen som de gått en del med på Onsdagarna. På Fredag tänkte vi även gå och säga hej då till de som är mera i Olivia och Cornelias ålder vilket är kul, brukar vara så mysigt på Fredagar så då kommer de nog också vara helt slut när kvällen kommer. Blir perfekt om tjejerna hinner somna tills Let's Dance börjar klockan 20:00.

Blir så spännande imorgon då vi ska till Dagis/Förskolan (där de ska skolas in med start 18:e Jan) och hälsa på för första gången. Blir där i en timme bara för att kolla hur det ser ut och säga hej till de andra barnen samt fröknar. Ja, nästa Måndag då börjas det med inskolningen...verkligen blandade känslor. För det första så älskar man ju sina barn så mycket och tanken på att lämna bort dem till någon annan som ska ta hand om dem känns sååå hjärt skärande -hoppas att alla är snälla mot dem. Men å andra sidan så är de så rastlösa, frustrerande små tjejer just nu och klättrar överallt så de ska bli skönt att få göra något annat än att springa och kolla vad de gör och säga Ajabajja hela tiden samt att få känna att man bidrar till ekonomin lite igen... Häromdagen så hittade ju jag Cornelia på köksbordet stå och banka på fönster rutan...då fick man is i årdrorna, tänk om hon hade ramlat ner. Även på Öppna Förskolan idag så hann Cornelisen klättra upp på bordet...ner med henne igen och hon upp igen, de är så envisa. De säger att det är 2-3 veckors inskolning men om jag känner mina barn rätt så kommer det att gå mycket snabbare då de är så sociala och inte har haft problem på Öppnis med att umgås eller äta och om de är tillräckligt trötta så tror jag nog också att det inte blir något problem med sovpasset men det är väl det enda som jag kanske är lite orolig för. De behöver ialla fall en timmes vila annars så blir det inte en rolig kväll dvs man får hem två väldigt trötta ungar...

Nu ska jag lägga mig och läsa ännu en bok av Stephenie Meyer "Genom dina Ögon". Den är sådär än så länge. Handlar om Utomjordingar som håller på och utrotar människan på jorden...och en massa, massa kärlek förstås!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar