söndag 10 januari 2010

En mysig helg på landet!

Har haft en mysig helg uppe på landet i Hallstavik med svärföräldrarna. Vi åkte i Fredags vid lunch tid så att tjejerna fick sova sitt sovpass i bilen upp. Vilket landskap det är denna sträcka, så fantastiskt vackert ute just nu med den vita gnistrande snön och de vita granarna. Vi bodde i gäst stugan som de byggt på landet för några år sedan nu -ingen liten stuga då den är över 60 kvm stor. Helt perfekt med två sovrum med dubbelsängar och två spjälsängar och ett kök/-och vardagsrum som är i en öppen planlösning. Verkligen bra planerad. När vi är själva där så brukar vi göra så att vi sover i varsitt rum med varsin liten tvilling, lättast om det blir en stökig natt. De sov ändå väldigt bra denna gång i stugan så det var ju toppen skönt!

Farmor och farfar bjöd oss på god mat som vanligt när vi kommer upp och det bästa av allt var nog när vi åt vår goda vinlunch med räkor, lax, baguette och mycket, mycket annat smått och gott i Lördags - Såååå gott, och längtar ännu mer efter denna lunch till Påsken och till Midsommar som har har blivit lite av en tradition att vi firar uppe på landet! Deras landställe ligger så fint uppe på en höjd, stor gräsmatta och endast ca 250 m till en jätte fin liten sjö där vi badar på somrarna Inne i stora stugan har de den ur mysiga öppna spisen som nästan alltid brinner på vinterhalvåret. Inte lika roligt bara när Cornelisen denna gång fick för sig att känna på luckan...aj aj...det var inte skönt men det gick över väldigt snabbt och hon var inte röd i handen dagen efter så tur var väl det.

Pulka fick de också åka som de gjort en hel del denna vinter. Hur mycket jag än älskar snö och njuter av de kalla vinter dagarna så känner jag nu att det gärna kan få bli vår istället. Tänk så skönt med den första värmande solstrålarna och när man inte behöver ta fajterna på morgonen när man ska klä på tjejerna alla dessa lager med KLÄDER...!!!

Ha det så gott!
PS: En vecka kvar till Invänjning på Förskolan...

1 kommentar: