måndag 9 januari 2012

Mina tre barns utveckling!

Det var ju ett tag sedan som jag skrev något om deras utveckling så jag tänkte skriva några rader då tjejerna nu blivit 3,5 år och Lucas blir den 23:e Januari 5 mån! Tänk vad tiden går! Skulle vilja att tiden inte gick så snabbt utan att jag fick behålla mina småttingar som de är nu men samtidigt så blir det lättare och lättare att göra saker tillsammans då de blir större, kan gå själva, prata och orkar mer! :)

Olivia som föddes först men som alltid varit minst och skörast är den som är mest tjejig och älskar att klä sig i fina klänningar, älskar att vara fin med flätor och toffsar i håret och dansa. Hon har även varit mest mammig och det blev en stor förändring för henne när lille Lucas kom då han plötsligt tog all mammas uppmärksamhet. Frustrationen som hon säkert kännt har dock inte gått ut på hennes bror utan istället mot hennes mamma och pappa. Hon är rätt vild omkring Lucas och har inte ro att sitta och gulla med honom särskillt länge.

Här behöver vi jobba lite mer med talet men det känns som hon kan bara hon anstränger sig lite. Olivia har länge haft problem med magen och har haft svårt för att bajsa därför har hon även fått en hel del laktulos som gör att hon inte blir lika förstoppad. Hon är fortfarande lite lugnare än sin syster men ändå väldigt busig och har svårt för att lyssna. Att gå och kissa på toaletten eller pottan är inge längre ett problem men självklart så ska man ibland hjälpa till och ge papper. Ända gångerna som hon har blöjja är under natten och ifall hon vill bajsa annars så aldrig och detsamma gäller ju för hennes syster.
Cornelia är lite ledsen och Olivia tröstar sin syster!
Cornelia har alltid varit lite modigare och tuffare än sin syster. Även hon som lurar in sin syster i olika bus. Man kan ofta höra Cornelia viska när jag byter blöjja på Lucas eller sitter och ammar - Olivia, Olivia kom...och så tassas det ner för att leta efter godis och pepparkakor...Hon är dock väldigt duktig på att prata vilket är en stor fördel för henne. Duktig på att gå på toaletten och igår så bajsade hon även på toa utan att vi bad henne. Hon är otroligt gullig mot Lucas och verkar även som att Lucas känner sig väldigt bekväm när Cornelia sitter bredvid och gullar med honom. Hon säger ofta - Bara min Luca!
Så fint och kärleksfullt!
Lucas som är lille söte lillebror börjar att bli så vaken och vill gärna vara med där saker händer. Han är otroligt lugn, nöjd och glad vilket är helt underbart. Han gnäller bara ifall han börjar att bli lite hungrig eller trött och kanske vid något litet magknip annars så är han bara så underbart mysig. Han älskar att bada och när hans systrar kramar och pussar på honom. Han får så mycket kärlek denna lilla kille av både sina systrar och sin mamma och pappa. Välkommen till vår kärleksfulla familj! :) Han är så fokuserad när någon ny person ska hälsa på honom och han tittar och tittar och registrerar verkligen i sitt minne! Han jollrar och pratar som bara den och han kan redan säga -Hej! Det låter också som han ibland säger -NEJ och ibland mamma...när han är riktigt ledsen! Han blir aldrig ledsen när hans systrar bråkar, skriker och grinar. Han verkar vara van med allt liv sedan i magen...
Lille Lucas!
Nu ska jag släcka, larma och gå upp och sova!

J.Olsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar