fredag 20 januari 2012

En lugn vecka!

Idag är det Fredag och tjejerna är med pappa på Öppnis i Täby Kyrkby och jag hemma med lilla Lucas! Lucas morgon började med Fredags badet och han tycker det är så mysigt. Aldrig någe grin eller skrik utan han bara ligger där och tittar och ler och plasker med händer och fötter! Tjejerna fick också tvätta av sig veckan vilket menas även nytvättat hår! :)
Lucas i sin Tiger dräkt!
Denna vecka har varit riktigt skön för mig och Lucas och tjejerna och pappa har hittat på en massa roligt efter förskolan. I Måndags var de iväg till Öppnis och Tisdag - Torsdag så har pappa även hämtat och lämnat tjejerna! Sååå skönt! Både Tisdag och Onsdag och Torsdag så åkte de även till Nickis lekland efter förskolan så tjejerna har verkligen fått springa och hoppat av sig all överskotts energi! :)



Ikväll blir det mys med hela familjen och imorgon så kommer jag ta med Cornelia och Lucas och åka upp till mormor i Julpa! Vi kommer att stanna tills på Tisdag. Lilla Olivia kommer att få pappa alldeles för sig själv i några dagar och de kommer säkert att hitta på en massa roligt tillsammans. Det är ju lite lättare att bara ta en av tjejerna och åka tex till badhuset eller handla. De blir så otroligt vilda när de är tillsammans och ifall de springer åt var sitt håll i badhuset då får man lite panik. Sist när pappa tog med sig båda tjejerna till badhuset då försvann Olivia när de höll på att klä på sig igen och pappa hittade Olivia längst ner vid ingången till badhuset...suck!!! Pappa var ju tvungen att springa efter Olivia och då blev ju Cornelia ledsen och började leta efter pappa.

Olivia har även tagit det här med Lucas lite sämre än sin syster och är just nu inne i en otroligt jobbig period. Hon verkar inte alls må bra och vi tror att om hon får full focus från någon av oss föräldrar att hon ska bli mer tillfreds. Cornelia stör/retar även sin syster hela tiden när Olivia sitter och pysslar eller är glad. Så hon behöver lugn och ro och därför åker vi upp själva. Cornelia trivs också med att få vara lite för sig själv. På förskolan så tycker personalen att de skulle må bra av att till hösten när de ändå ska få flytta upp till annan avdelning att de går på var sin avdelning. Föräldrar som haft så förut säger att de blir mycket lugnare hemma på kvällen hemma då de saknar varandra mer. Vi ska fundera över hur vi vill göra men det känns som en bra lösning för våra tjejer! Det är ju väldigt individuellt vad som passar, alla barn är ju olika! Våra tjejer behöver distans från varandra och få hitta sin egen identitet! Sin syster träffar de ju så mycket ändå och kommer att kunna vara tillsammans hela livet så vad gör några timmar ifrån varandra på dagen ?

På Onsdag ska Chrille på kurs med nya jobbet så då blir jag själv med barnen Onsdag-Torsdag!

Trevlig helg allesammans!

J.Olsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar