onsdag 30 maj 2012

Tjejerna i Coops reklam film - Vecka 22

Ja nu sänds reklam filmen i 3, 4 och 5:an. Kanske ni redan sett den? Den regisserades av Felix Herngren och tog en hel dag att spela in! Tjejerna delade på rollen vilket ju gjorde att de orkade med att hålla humöret uppe hela dagen lång med en ca 70 omtagningar i 5 olika scener! Ni hittar även den riktiga reklam filmen på You Tube: Coop reklam film för vecka 22

Här kommer en egen film snutt på hur det kunde se ut under dagen!

Felix Herngren regisör för reklamfilmen ser till att Olivia har det bra!
Här sitter Olivia och försöker ta in alla instruktioner!
Pappa Oskar och Olivia!
Therese en mycket mysig och snäll tjej var tjejernas alldeles egna assistent för dagen!
Mellan tagningarna fick tjejerna stå och värma sig i en fleeze filt!
Producenten hade sten koll på läget och bestämde när det var dags att byta tvilling
- Tvilling trött in med tvilling två!
Olivia och Oskar igen!
Tjejerna turades om och här stål Cornelia start klar! De hade bara ett klädbyte så det var att springa in och byta kläder ca 8 ggr under dagen! De satt i kundvagnen 4 ggr var! Jag kommer ihåg att jag frågade ifall Cornelia ville fortsätta att sitta i kundvagnen och då sa hon - Mamma jag börjar faktiskt få ont i rumpan!
Min lilla gumma, stackars liten! Inte lätt att spela in en reklam film!
Lunch dags och Anders som spelar Oskar satt med oss och åt lunch!

Alla var super goa mot dem och efter att ha klarat av sista tagningen så fick de blommor, godis och applåder!


Ha det så bra och passar även på att önskar Er alla en trevlig helg!

J.Olsson

måndag 28 maj 2012

Rönningeby och Lördags mys!

Helgen har varit helt underbar! I Fredags tog jag med tjejerna till Rönningeby där vi tittade på alla djuren , grillade och lekte i lekparken! Så fint väder och alla barnen på glatt humör. Efter detta åkte vi till Coop och köpte en barn pool och tjejerna provade även cyklar! Gick super så nu står det på önskelistan till 4:à års dagen !!! Vi gick sedan in på XXL som ligger bredvid Coop och köpte spark cyklar! Underbar kväll sedan med hela familjen. Pappa Chrille åkte sedan iväg på jobb resa igen denna gång till Spanien och kommer hem på Onsdag! Längtar redan så mycket!

I Lördags så klippte jag gräsmattan själv för första gången! Det gick bra och tjejerna hoppade i studsmattan och ropade - Heja mamma! Sedan ville de gå bredvid och hålla i gräsklipparen som de gör med barnvagnen...ja det var ju kul ett tag! Lucas sov hela tiden så hela gräsmattan blev klippt! :) på eftermiddagen åkte vi hem till Catrin där vi hade en riktig mys Lördag! Ungarna hade så roligt och jag lyckades natta mina 3 ungar lagom till Schlager festivalen började! Även Catrin kom lagom till det började så den enda som var upp var lilla Ebba! Otroligt lyckat och så vann ju Loreen också! Shit så bra hon var!!!

Idag var vi på sommar fest på förskolan! Det var mysigt men kallt!

J.Olsson

onsdag 23 maj 2012

Rabarber blomman!

Ser ut att kunna bli en rabarber paj till helgen! Fick tipset av mor min att man ska plocka bort rabarber blomman ifall den är på väg att blomma annars kan rabarbern bli besk och inte smaka gott. Idag såg jag att den var på väg att blomma så jag hämtade genast saxen och klippte bort blomman!

torsdag 17 maj 2012

Blomstrande trädgård!

Idag har det varit en kalas fin dag och här i Uthamra så fixas det med allt möjligt! Jag håller på och fixar med muren på framsidan och ska försöka få ner lite gröna växter där innan sommaren är över. Dropp slangen är också utlagd runt alla Tujorna och syrenhäcken, detta gjorde jag igår och aj vad det sved på armarna efter då Tujorna rev mig.
Rabatten börjar ta sig ordentligt!
Har gjort en riktig liten mysig hörna för barnen (och mig)! I den vänstra lådan blir det gurkor och spenat och den högra lådan oregano, ärtor, morötter och diverse andra kryddor! Längst upp på bilden har jag planterat en vinbärsbuske i mitten och solrosor längst mot Tujorna och även en massa smultron plantor! Hoppas på att få en riktigt myys ställe här!
Här har vi en blomstrande Stella körsbärs träd!
Äppelträd!
Vi tittar numera även ut på en grön gräsmatta hos grannen! Härligt nu är det verkligen ett grönt villa område! :)
Mina ra.barber har exploderat och får nog även i år rabarber så att det räcker till ett antal pajjer!
 
Imorgon bär det av upp till mor min och på Lördag blir det dop hos kära kusin barnet Ville! Ha det gott alla vänner!

Nu tittar vi på Hocky! Hejja Sverige! :)

J.Olsson


onsdag 9 maj 2012

Fullt upp varje dag!

Idag har jag haft fullt upp! Tänkte att jag skulle blogga lite tidigare men först var det lite annat som behövde göras som tex gödsling av gräsmattan (perfekt eftersom det regnar), justera lite val av förskola på nätet åt Lucas, handla, tvätta (3 maskiner), ut och gå och leka med Lucas och hämta tjejerna. Efter att alla barnen blivit mätta, fått rena tänder och nattade med en sagostund så var jag i full gång igen med att tömma alla sopor och gå ned till vägen med soptunnan, plocka ur diskmaskinen, fixa lite tvätt och plocka ihop lite leksaker, diska ur välling flaskan och kolla posten! Pust ja så här är det att vara själv hemma alltid något som behöver göras och känns ibland som det ALDRIG tar slut! Det är väl konstigt man städar och gör fint när tjejerna är borta men sedan hinner de knappt komma innanför dörren så slängs det kläder överallt och prinsess klänningar ska på och så b!rjar det rivas här och där. Tjejerna är dock mycket lugnare nu när de kommer hem ifrån förskolan då de ju nu går 28 h istället för 15 h! Nu har de endast lite energi kvar när de kommer hem och för det mesta så tillbringar de tiden innan mat och läggdags med att leka med Lucas och sedan blir det ju lite TV tittande också. Lucas blir ju såååå överlycklig när tjejerna kommer hem igen och redan i bilen när vi hämtat dem från förskolan så sitter han och skrattar åt dem då de ju är så otroligt roliga! :)))) Härligt att se!

Det fungerar toppen bra med alla barnen dvs de leker så fint tillsammans och det är en fröjd för ögat! Lucas måste dock börja lära sig att man inte får dra i håret, inte bitas och rivas då han är så hård hänt den lilla starka Tarzan! :) Blommor är också en favorit och det har hänt att om han får tag i en blomma då släpper han den inte förrän han skakat av en del jord och har jord över hela sig och på golvet...han förstår inte ett Nej ännu utan tror bara att han gör bra saker...kommer just ihåg denna fas som vi gick igenom med tjejerna...kommer ihåg när vi sa ajaj till Olivia och hon bara ställde sig och log och skrattade så man smällte...

Annat som hänt i helgen eller veckan är ju att vi numera har en fin syren häck på ena sidan av vårat hus! Så glad för det. Sedan så klippte Chrille gräsmattan i helgen vilket gjorde vår baksida så otroligt vacker igen! Jag har även gödslat Tujja häcken och lagt på lite ny jord runt dem  sedan så köpte jag även lite växter på Ella Trädgård bla en röd vinbärsbuske, 2 hallon plantor, 3 st Vildvin och en massa jord och täckbark! :)

Sedan så hälsade jag och Lucas på mina kollegor igår ute i Rissne så roligt att träffa dem igen! Kände dock inte igen så många då många har slutat! Roligt ändå och så fick Lucas en present också! :) Ett presentkort på Polarn och Pyret! Jätte gulligt av dem! :)

Här kommer lite blandade bilder!

Tjejerna klara att rida vid Rönningegård!
Här kommer syren häcken på plats! Chrille grävde gropar och jag plantera!
Lucas nöjd i Mimmis knä! Här på födelsedags fest hemma hos kusin Felix!
Maj brasa firande hos grannen Nisse!
Jag med lilla Olivia framför Maj brasan!
I helgen var det även elektrisk stäming i studsmattan! :)
Här ser ni en del av mina blommor som äntligen kommit upp!
 Kram go vänner nu ska jag sätta mig och slappa lite framför TV en stund innan jag kryper ner i sängen!

 J.Olsson